Το σχέδιο δράσης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού κατά τις ημέρες των γιορτών, συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων φορέων για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

 

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες, ειδικά για τις βραδινές ώρες που ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας, και η αυστηροποίηση των ελέγχων σε κάθε επίπεδο από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού μέσω του συγχρωτισμού.

 

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

 

Γιορτές χωρίς μεγάλες παρέες και κάλαντα

 

Οι φετινές γιορτές δεν θα περιλαμβάνουν μεγάλες παρέες γύρω από το τραπέζι, ούτε κάλαντα από τα παιδιά, ενώ εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι από την αστυνομία, τόνισε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να επιβληθούν πρόσθετα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, αν τα υφιστάμενα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μ.μ. έως τις 5 π.μ. θα παραμείνει σε ισχύ καθ'όλη τη διάρκεια των γιορτών, χωρίς εξαίρεση για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Τις συγκεκριμένες ημέρες θα είναι εντατικοί οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλη επιδημιολογικό φορτίο.

 

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό «6».

 

Για τους χώρους λατρείας επιτρέπεται η εκτέλεση λειτουργιών παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

 

Εντός του χώρου λατρείας επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση.

 

Ο μέγιστος αριθμός παριστάμενων είναι 25 άτομα ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα, ενώ η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr