Κορωνοϊός: Έξι αστυνομικοί των Α.Τ Ομονοίας και Εξαρχείων σε καραντίνα

Κορωνοϊός: Έξι αστυνομικοί των Α.Τ Ομονοίας και Εξαρχείων σε καραντίνα Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Έξι αστυνομικοί του Α.Τ Ομονοίας και Εξαρχείων σε καραντίνα - Κρατούμενος βρέθηκε θετικός (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Κρατούμενος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο Α/Τ Ομόνοιας με αποτέλεσμα έξι αστυνομικοί να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε ανάλογη καραντίνα μπήκαν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι που βρίσκονταν στο τμήμα της Ομόνοιας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ένας κρατούμενος Αλβανικής καταγωγής, που κρατούνταν στα κρατητήρια για διοικητική απέλαση, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αρχικά, ο άνδρας ήταν κρατούμενος του τμήματος Εξαρχείων αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε χτες στο τμήμα Ομόνοιας.

Σήμερα τις πρωινές ώρες ο κρατούμενος ένοιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Κατόπιν αυτού, όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών και το ίδιο τέσσερις αστυνομικοί του ίδιου τμήματος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και με το ασθενή, καθώς και άλλοι δύο αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, οι οποίοι τον είχαν συνοδεύσει κατά τη μεταγωγή του με περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ καθ' όλη τη διαδικασία τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης (γάντια, μάσκες, αποστάσεις, κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση στο περιπολικό και στους χώρους, θα ακολουθήσουν δε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες υπήρξε ανάλογο περιστατικό και στο Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα όπου τέθηκαν σε 7ήμερη καραντίνα 12 αστυνομικοί καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή του κορωνοϊού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ