Κορωνοϊός: Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown - Εντατικοί έλεγχοι σε Βαρνάβα, Χαλάνδρι, παραλιακή

Κορωνοϊός: Δεν αποκλείονται τοπικά lockdown - Εντατικοί έλεγχοι σε Βαρνάβα, Χαλάνδρι, παραλιακή Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Ανοιχτό ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, όπου απαιτείται, άφησε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, που συνέστησε προσοχή καθώς «η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Προκειμένου να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, εξετάζοντας μέχρι και τοπικά lockdown, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερβολική χαλάρωση στο πρώτο τριήμερο άρσης των περιορισμών.

Έλεγχοι σε πλατεία Βαρνάβα, Χαλάνδρι, παραλιακή 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και την αποφυγή συνωστισμού, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η πλατεία Βαρνάβα, το Χαλάνδρι, το παραλιακό μέτωπο και το κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα ελέγχων θα επικεντρωθεί στις βραδινές ώρες, μετά τις 21:00 και μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής, οι βασικότερες παραβάσεις που έχουν εντοπίσει τα αρμόδια κλιμάκια είναι η εξυπηρέτηση καθήμενων σε εσωτερικούς χώρους, το σερβίρισμα ορθίων, που απαγορεύεται ρητά και ο συνωστισμός πελατών χωρίς απαιτούμενες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια. 

Γώγος: Δεν αποκλείονται τα τοπικά lockdown

«Τα κρούσματα δεν είναι μηδενικά, η πανδημία δεν έχει λήξει. Το Rt έχει πέσει κάτω από 1, που είναι καλό, αλλά δεν έχει φτάσει στο 0,5. Είναι γύρω στο 0,9, που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα αναπαραγωγή του ιού στην κοινότητα, υπάρχει διασπορά», δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ερωτηθείς σχετικά με τα κορωνοπάρτι και τα φαινόμενα συγχρωτισμού, σημείωσε ότι το διαχειριστικό όπλο της πανδημίας είναι τα τοπικά lockdown.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τέτοια που τα γενικευμένα lockdown δε θα χρειαστούν. Ένα όπλο διαχειριστικό της διασποράς είναι να βλέπουμε κλειστές κοινωνίες, όπως συνέβη στα νησιά ή στο Αγρίνιο. Είναι περιοχές, στις οποίες υπάρχει διασπορά για διάφορους λόγους, που οι συνθήκες επιβάλλουν τοπικά lockdown. Το όπλο του τοπικού lockdown θα είναι εδώ και όταν χρειαστεί, πρέπει να επιβάλλεται», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πελώνη: Οι τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν με τον δέοντα τρόπο


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σε ερώτηση αν θα ληφθούν μέτρα, αρχικά σε τοπικό επίπεδο αν δεν εισακουστούν οι προτροπές της κυβέρνησης προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εισακουστούν.

Τόνισε ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και πως πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε. «Είμαστε στη σταδιακή επανεκκίνηση. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, να μην εφησυχάσουμε. Αν και όπου υπάρξουν τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν με τον δέοντα τρόπο», ανέφερε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ