Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 6-18 ετών, οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Μαθητης σε σχολειο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μικρή αύξηση παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, η οποία εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά, από 6 έως 18 ετών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα- από τις 12 έως τις 18 Σεπτεμβρίου- παρατηρήθηκε αύξηση 7% στα κρούσματα κορωνοϊού. Αυτή η αύξηση εντοπίζεται κυρίως σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών, ανέφερε ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων», σημειώνει ο Οργανισμός. 

Σε αυτό το πλαίσιο, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ο ΕΟΔΥ συνιστά την «τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα». 

Γενικά, σημειώνει ο Οργανισμός, «η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους». 

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν συνολικά 36.146 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων το 24% ήταν επαναλοιμώξεις. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ