Έκτακτες αλλαγές στα προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων αποφάσισε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για τον κοροναϊό

 

Όπως αποφασίστηκε, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα «μέχρι νεοτέρας» και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα που δεν είναι δυνατό να αναβληθούν.

 

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

 

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν δέκα νέα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 99. Από τους ασθενείς, οι 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ αντίστοιχα.

 

Οι 68 σε απομόνωση στα σπίτια τους

 

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Είκοσι εννέα εξ' αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη και 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας, προετοιμάζονται για την φάση 2 της επιδημίας του ιού, όπου αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα που δεν συνδέονται άμεσα με ταξιδιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από χώρες του εξωτερικού με έξαρση ή στενές επαφές τους. 

 

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση ανακοινώνει τις τελευταίες ημέρες δέσμες έκτακτων μέτρων, μεταξύ των οποίων το προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων της χώρας για τουλάχιστον 14 ημέρες. Παράλληλα προωθείται πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει ειδικές άδειες για εργαζόμενους γονείς στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.