Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δικαιώθηκε στο δικαστήριο για το τροχαίο - Απόφαση για αποζημίωση

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δικαιώθηκε στο δικαστήριο για το τροχαίο - Απόφαση για αποζημίωση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δικαιώθηκα πρωτόδικα ο παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του και ένα λεωφορείο, τον Δεκέμβριο του 2017. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας όρισε χρηματική αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να αποκαλυφθεί λόγω των διατάξεων για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Όπως λέει ο δικηγόρος του κ. Αγγελίδη, Αγαμέμνων Τάτσης, ο εντολέας του συνεχίζει να έχει προβλήματα με την υγεία του τρία χρόνια μετά και το ατύχημα τον άφησε κατ' ουσίαν παραπληγικό. 

«Δεν θα μπω στο σκέλος του ύψους της αποζημίωσης γιατί η αποζημίωση ποτέ δεν μπορεί να καλύψει τη ζημιά που υπέστη το θύμα αλλά ούτε και τις ανάγκες ενός ανθρώπου που έχει μείνει στην ουσία παραπληγικός και θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του για το υπόλοιπο της ζωής του», σχολιάζει μιλώντας στον ιστότοπο tlife. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το θέμα της υπαιτιότητας το δικαστήριο απεφάνθη πρωτόδικα ότι «αποκλειστικός υπαίτιος για την πρόκληση του ατυχήματος ήταν το λεωφορείο του δημοσίου το οποίο δεν ακολούθησε αφενώς το προκαθορισμένο δρομολόγιο και αφετέρου διενήργησε αιφνιδιαστικό ελιγμό χωρίς να ελέγξει.»

Το ατύχημα είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής, 24 Δεκεμβρίου του 2017, ενώ ο κ. Αγγελίδης επέστρεφε με τη μηχανή του στο σπίτι. Το λεωφορείο φέρεται να διέσχισε σχεδόν κάθετα την λεωφόρο Βουλιαγμένης με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να πέσει πάνω του με την μηχανή. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και ο κ. Αγγελίδης είχε τότε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ασκληπιείο της Βούλας, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση 8 ωρών.

«Είναι εκπληκτικό το πως τα σύγχρονα μέσα απεικόνισης της κυκλοφορίας μπορούν να εξιχνιάσουν τα περιστατικά ενός σύνθετου τροχαίου ατυχήματος. Στη συγκεκριμένη υπόθεση αποδείχτηκε από τα δεδομένα του GPS, ότι το λεωφορείο αφενός δεν ακολούθησε το προκαθορισμένο δρομολόγιο αλλά κι αφετέρου προσδιορίστηκε με ακριβή τρόπο η θέση των οχημάτων κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την σύγκρουση. Με βάση αυτήν την απόφαση αλλά και την ήδη υφιστάμενη νομολογία προκύπτει ότι δεν είναι αυτονόητη η ευθύνη του οδηγού του οχήματος που κινείται πίσω από το όχημα με το οποίο γίνεται η σύγκρουση. Αφού πρέπει να αποδειχθεί ότι το προπορευόμενο όχημα τηρούσε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και δεν επιχείρησε αντικανονικό ελιγμό, ο οποίος τελικά είναι και το κρίσιμο στοιχείο που οδηγεί στο ατύχημα», λέει ο κ. Τάτσης. 

Σύμφωνα με περσινό ρεπορτάζ της κυριακάτικης Real News, ο παρουσιαστής μαζί με τη σύζυγό του είχαν καταθέσει αγωγή με την οποία ζητούσαν συνολικά σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.  Ο παρουσιαστής είναι πατέρας ενός παιδιού 9 ετών.

«Στην απόφαση έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση η τεχνολογία» δηλώνει τώρα ο κ. Τάτσης. «Το GPS έδειξε τα ακριβή σημεία των οχημάτων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόφαση». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ