Κληρικοί: Να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια - Η επιστολή στη ΔΙΣ

Κληρικοί: Να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια - Η επιστολή στη ΔΙΣ Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
0

Να παραμείνουν ανοικτές οι εκκλησίες για τους πιστούς κατά τα Θεοφάνεια, ζητούν με επιστολή τους οι ιερείς. 

Συγκεκριμένα, με την επιστολή που έστειλε προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης για τα νέα μέτρα, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος ζητά να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί με τα μέτρα που ίσχυσαν και τα Χριστούγεννα. 

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά χθες ο Στέλιος Πέτσας, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Θεοφανείων, αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς.

Στην επιστολή του, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, αναφέρει ότι «η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος». 

«Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων», καταλήγει η επιστολή. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ