Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι το Σάββατο ανακοινώθηκε «προληπτικά» lockdown, «για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.»

 

Κατά τον ίδιο, με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα «διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη». Παράλληλα διαβεβαίωσε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία «γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές.»

 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης κατά τον ίδιο, είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. «Δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα σημείωσε ο κ. Πέτσας.»

 

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για ανασχηματισμό σχολίασε ότι έχουμε «νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός «που ξέρει καλύτερα».