Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό

Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό Facebook Twitter
(EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου)
0

Στο σταδιακό κλείσιμο και των πυλών των ΑμεΑ στους σταθμούς του Μετρό προχωρά ο ΟΑΣΑ, σηματοδοτώντας την ολοκληρωτική μετάβαση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το κλείσιμο των πυλών των ΑμεΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και γι' αυτό ο Οργανισμός καλεί όσους ανέργους και ΑμεΑ δεν έχουν φορτίσει την προσωποποιημένη κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο από τα αυτόματα μηχανήματα, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Ο ΟΑΣΑ έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε, επίσης, ότι είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς έχουν διατεθεί περισσότερες από 950.000 προσωποποιημένες και απρόσωπες κάρτες.

Μάλιστα, τα έσοδα του Οργανισμού το μήνα Μάρτιο, οπότε έκλεισαν οι πύλες σε αρκετούς σταθμούς, παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Έως και σήμερα, έχουν κλείσει οι πύλες (πλην της πύλης των ΑμεΑ) στην πλειονότητα των σταθμών του Μετρό και ειδικότερα, οι 14 στους 20 σταθμούς της Γραμμής 2 (Ανθούπολη - Ελληνικό) και οι 13 στους 21 σταθμούς της Γραμμής 3 (Αγ. Μαρίνα - Αεροδρόμιο), ενώ στον Ηλεκτρικό (Γραμμή 1, Κηφισιά - Πειραιάς) έχουν κλείσει οι πύλες στους 4 από τους 24 σταθμούς.

Ενεργοποίηση δωρεάν κομίστρου καρτών ανέργων και ΑμεΑ στα αυτόματα μηχανήματα

 

Υπενθυμίζεται πως για την ενεργοποίηση του δωρεάν κομίστρου, άνεργοι και ΑμεΑ, εφόσον έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα τους και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμα τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard/), καλούνται, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, να υλοποιήσουν τα ακόλουθα βήματα:

1. Μεταβαίνουν σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγουν τη γλώσσα που επιθυμούν και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

3. Τοποθετούν κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

4. Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, επιλέγουν το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του. Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

5. Με το πέρας της διαδικασίας, αφαιρούν την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνουν την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM