Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Διμηνιού στο Κιάτο Κορινθίας, σύμφωνα με τις οποίες το νερό που τρέχει από τις βρύσες τους είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

 

Όπως αναφέρουν, το νερό είναι μαύρο, με πολλά άλατα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να έχουν βρεθεί μέχρι και σκουλήκια σε αυτό. Οι κάτοικοι αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, καθώς με αυτό που ρέει στους σωλήνες ύδρευσης δεν μπορούν να πλύνουν ούτε τα πιάτα, όπως χαρακτηριστικά λένε ορισμένοι εξ αυτών.

 

Κιάτο: «Ακατάλληλο το νερό στο Διμηνιό» - Στο νοσοκομείο δύο παιδιά - Παρενέβη ο εισαγγελέας
Korinthianews

 

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο μικρά παιδιά από την περιοχή διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. «Δυστυχώς το νερό είναι χάλια. Στις οικίες που δεν έχουν εγκατάσταση φίλτρων, είναι το νερό όπως το βλέπετε στις εικόνες», τόνισε η θεία των παιδιών, διευκρινίζοντας πως οι γιατροί τους βοήθησαν να καταλάβουν πώς νόσησαν τα δύο παιδιά.

 

Κιάτο: «Ακατάλληλο το νερό στο Διμηνιό» - Στο νοσοκομείο δύο παιδιά - Παρενέβη ο εισαγγελέας
Mega

 

«Το κοριτσάκι είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα. Νόσησε στην πρώτη καραντίνα. Το αδερφάκι της, που νόσησε αργότερα, είχε εμπύρετη γαστρεντερίτιδα με σαλμονέλα» υπογράμμισε η γυναίκα, μιλώντας στο MEGA.

 

Kαι τα δύο παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η γυναίκα που μίλησε δημόσια καταγγέλλει πως στην περιοχή έχουν καταγραφεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση από το Δήμο.