Τρία σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση για να μη χαθεί η σχολική χρονιά, σε περίπτωση που δεν εξελιχθεί καλά η κατάσταση με τον κορωνοϊό, δήλωσε η αρμόδιας υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

 

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για 14 ημέρες, ως μέτρο πρόληψης της εξάπλωσης του ιού, ενώ σε προηγούμενες δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης

 

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, η κυβέρνηση εξετάζει τρία σενάρια, ανέφερε η κ. Κεραμέως:

  • επέκταση σχολικού έτους
  • μείωση της διδακτικής ύλης
  • αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων

Την Παρασκευή, απευθυνόμενος σε μαθητές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι η σχολική χρονιά δεν θα χαθεί. «Οι Πανελλήνιες θα γίνουν, έχουμε δεσμευτεί, ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλογα με το πόσο θα κρατήσει αυτή η περιπέτεια. Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. 

 

Μείωση διδακτικής ώρα, περικοπή περιπάτων

 

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο ΟPEN σημείωσε ότι ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία των μαθημάτων εξ' αποστάσεως, που θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει η εφαρμογή και στις υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

«Δεν αποκαθιστά αυτή η διδασκαλία τη δια ζώσης εκπαίδευσης, αλλά είναι ένας τρόπος να γίνει το μάθημα τώρα. Όταν ξανανοίξουν τα σχολεία, θα γίνει επανάληψη της ύλης και θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

 

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει περικοπή της ύλης, η κ. Κεραμέως απάντησε: «Μείωση της διδακτικής ώρας σε 30 με 35 λεπτά και περικοπή περιπατητικών εκδρομών. Αυτά θα γίνουν αν τα σχολεία ανοίξουν στις 26 Μαρτίου».

 

Κεραμέως για εκκλησία

 

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία και τους ναούς που παραμένουν ανοιχτοί, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

 

«Έχουν δοθεί ξεκάθαρες οδηγίες για τις συναθροίσεις. Και η εκκλησία το είπε. Από εκεί και πέρα σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν να λαμβάνονται αποφάσεις. Το είπε και η εκκλησία ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις της κυβέρνησης».