Συνεχίζονται ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Στεφανάτου οι καταθέσεις μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο της Ιστιοπλοΐας.

 

Το πρωί της Δευτέρας προσήλθε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πειραιώς. Υπενθυμίζεται ότι διατάχθηκε έρευνα μετά τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική της κακοποίηση πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα στον εισαγγελέα καταθέτει ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος μετά τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

 

Σε δήλωσή του σήμερα έξω από την εισαγγελέα ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε: «Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει».

 

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: «Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για δυσάρεστο περιστατικό». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ατιμωτικό αδίκημα του οποίοι ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr