ΔΕΔΔΗΕ: 36 ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα περιοχές της Ανατολικής Αττικής

ΔΕΔΔΗΕ: 36 ώρες παραμένουν χωρίς ρεύμα περιοχές της Ανατολικής Αττικής Facebook Twitter
0

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ελπίς», καθώς ακόμη περιοχές της ανατολική Αττικής παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ ακόμα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την σφοδρή χιονόπτωση.

Συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης σε 20 υποσταθμούς, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν εξαιτίας παγετού και πεσμένων δέντρων. Συνεργεία εργάζονται στην αποκατάσταση βλαβών σε εκατοντάδες μεμονωμένες περιπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο με την εκτίμηση ότι έως το μεσημέρι στις 12 θα έχουν στο σύνολό τους αποκατασταθεί. 

Καταγγελία από Παιανία: Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα -Ζεσταινόμαστε με ρεσό

Μιλώντας στο Mega, κάτοικος της Παιανίας κατήγγειλε ότι η περιοχή παραμένει εδώ και 36 ώρες χωρίς ρεύμα. Όπως είπε, μέσα στο σπίτι της υπάρχει ένα μωρό, αλλά και μια ηλικιωμένη με προβλήματα υγείας.

«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, με μωρό παιδί, με ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, ανάβουμε τα ρεσό για να ζεστάνουμε τα χέρια μας. Ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει το δρόμο, ό,τι κάνουμε μόνοι μας, φορτίζουμε τα κινητά μας στο αυτοκίνητο, και είμαστε αποκλεισμένοι 200 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι εχτές το απόγευμα δεν είχε ρεύμα όλη η περιοχή. Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος», είπε η κα Δήμητρα, κάτοικος Παιανίας.

«Ανάβουμε μια σόμπα υγραερίου ίσα ίσα για να αλλάξουμε καμία πάνα. Στο δήμο Παιανίας δε σηκώνουν το τηλέφωνο. Επικοινώνησα μέσω social media με δημοτική σύμβουλο και μου είπε ότι είναι πολλά τα σημεία που δεν έχουν ρεύμα και να κάνουμε υπομονή», πρόσθεσε η ίδια.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του ενημέρωσε ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των περιοχών της Αττικής που αντιμετώπιζαν προβλήματα από τις ζημιές στο Δίκτυο λόγω κακοκαιρίας, είχε φτάσει στο 95%.

Επιπλέον:

  • Στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων οικισμών στην περιοχή των Σφακίων εξαιτίας νέας έντονης χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή σήμερα το μεσημέρι.
  • Οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των οικισμών Αταλάντης έχει ολοκληρωθεί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ακόμη ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά έως και αυτήν την ώρα, στοχεύοντας στην πλήρη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ, εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ