Καραμανλής: Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση από τα 2.000 ευρώ

Καραμανλής για Αττική Οδό: Όσοι εγκλωβίστηκαν μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση από τα 2.000 ευρώ Facebook Twitter
0

Δυνατότητα να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση, πέραν των 2.000 ευρώ, έχουν όσοι πολίτες εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά στην Αττική Οδό, όταν η κακοκαιρία «Ελπίς» έπληξε με σφοδρή χιονόπτωση την Αττική, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.


«Τα 2.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, ενώ όσοι από αυτούς το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στον στον ΣΚΑΪ 100,3.

Σύμφωνα με τον ίδιο για πρώτη φορά οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε, αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι εντός 25 ημερών θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

Όσον αφορά στη σταδιακή απόσυρση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από την κυκλοφορία τη Δευτέρα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι: «Πήραμε μία δύσκολη απόφαση», η οποία όμως ήταν απολύτως αναγκαία. Και αυτό διότι όπως εξήγησε: «Στις δύο με δύο και μισή το μεσημέρι, είδαμε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ανεξέλεγκτα, είδαμε ότι οι δρόμοι μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής είχαν πολλά προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να έχουμε προβλήματα με τα λεωφορεία, να διπλώσει παραδείγματος χάριν ένα λεωφορείο. Οπότε πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε τα λεωφορεία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ