Καλλιθέα: Κλείνει δημοτικό και ειδικό σχολείο, μετά τα δεκάδες κρούσματα σε νηπιοτροφείο

Καλλιθέα: Κλείνει δημοτικό και ειδικό σχολείο, μετά τα δεκάδες κρούσματα σε νηπιοτροφείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανησυχία προκαλεί η συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Καλλιθέα, με επίκεντρο το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 65 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ το 13ο δημοτικό και ειδικό σχολείο της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.

Αρχικά εντοπίστηκε θετική στον ιό μία εργαζόμενη στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, όπου φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά. Ακολούθησαν μοριακοί έλεγχοι, από τους οποίους 10 παιδιά και 7 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στην πρώτη ιχνηλάτηση που έγινε σε γονείς και στενές επαφές βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα, φτάνοντας τα 32, ενώ στη δεύτερη ιχνηλάτηση οι μολύνσεις αυξήθηκαν σε 65. Η ανησυχία είναι μεγάλη για τη διασπορά, καθώς παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΕΝ είναι μαθητές σχολείων της περιοχής.

Ο ΕΟΔΥ πήρε την Παρασκευή 170 δείγματα από εργαζόμενους και φιλοξενούμενα παιδιά στη δομή. Τα δείγματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ελέγχονται και για τη βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ελλάδα / Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: «Δεν είμαι εδώ μόνο ως φίλος και θαυμαστής του, αλλά έχω χρέος προς ένα σπουδαίο Έλληνα»

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στίχους του Διονύση Σαββόπουλο από τον Άγγελο - Εξάγγελο, «γιατί αποτελούν ευθύ και δημόσιο λόγο. Πετυχαίνουν να ενώσουν τον ευαίσθητο χώρο της τέχνης με τον πραγματισμό της πολιτικής»
LIFO NEWSROOM
Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

Ελλάδα / Συγκίνησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κηδεία Σαββόπουλου: «Θα σου την προσέχουμε την Άσπα, να είσαι ήσυχος»

«Ίσως οι αφηγήσεις των πρώτων και νεανικών μας χρόνων που προλάβαμε να μοιραστούμε και σε έκαναν να με αποκαλείς την "καινούργια μου παιδική φίλη"», είπε η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζονται οι κατηγορίες για τον «λογιστή» - Καίριος ο ρόλος του λέει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναβαθμίζει τις κατηγορίες κατά του λογιστή της εγκληματικής οργάνωσης για τις παράνομες επιδοτήσεις – Στοιχεία πολυτελείας, ακριβά ταξίδια και απολογίες για 12 ακόμα κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM