Καλλιάνος: 5 αλήθειες για τον επερχόμενο καύσωνα- Θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς αύριο

Καλλιάνος: 5 αλήθειες για τον επερχόμενο καύσωνα- Θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς αύριο Facebook Twitter
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν αύριο σε όλη την Ελλάδα, με μέγιστες 38-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ αυξημένες θα είναι επίσης οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα, αστάθεια θα επικρατήσει τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Οι 5 αλήθειες για τον επερχόμενο καύσωνα

Την ίδια στιγμή, για δεκαήμερο κύμα καύσωνα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υποστηρίζοντας ότι το κύμα ζέστης θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Με ανάρτηση στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος μοιράζεται «5 αλήθειες» για τον επερχόμενο καύσωνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Σήμερα, 1η μέρα της θερμής εισβολής, και ήδη, στη Φθιώτιδα, η θερμοκρασία έφτασε τους 40°C ενώ στη Λακωνία και τη Βοιωτία τους 39°C. Καλό όμως είναι να γνωρίζετε και την απόλυτη αλήθεια για τις ημέρες που έρχονται: 


* ΑΛΗΘΕΙΑ 1η: 


Ο καύσωνας που έρχεται ΔΕΝ θα τελειώσει την Κυριακή. Φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσει έως τουλάχιστον και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Άρα θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 10 ημέρες. Ίσως πέσει πρόσκαιρα πολύ λίγο η θερμοκρασία τη Δευτέρα αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην "τάση" που θέλει να εγκαθίστανται για πολλές ημέρες οι πολύ θερμές αέριες μάζες. 


* ΑΛΗΘΕΙΑ 2η: 


Τις επόμενες ημέρες και ειδικά προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας, ο υδράργυρος στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα εκτοξευτεί και πάνω από τους 42°C. Δηλαδή σε τοπικό επίπεδο θα φτάσει και τους 43°C (και ίσως με ευνοϊκό άνεμο τους 44°C αλλά αυτό δεν το γνωρίζει κανείς αν τελικά γίνει).


Που ενδέχεται να συμβεί αυτό; Στις ακόλουθες περιοχές: 


- Σε κλειστές πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στους νομούς Κιλκίς, στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης, στο νομό Σερρών και στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας)
- Σε περιοχές της Θεσσαλίας (νομοί Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας)
- Στην Ήπειρο (νομοί Άρτας και Πρέβεζας)
- Στη δυτική Στερεά (νομός Αιτ/νίας)
- Στην κεντρική Στερεά (νομός Φθιώτιδας)
- Στην ανατολική Στερεά (Κωπαίδα Βοιωτίας) 
- Στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στο νομό Μεσσηνίας)
- Στην ανατολική Πελοπόννησο (νομοί Λακωνίας και Αργολίδας)


* ΑΛΗΘΕΙΑ 3η: 


Παρόλο που θα επικρατήσει ζέστη και στην Αθήνα, εκτιμώ ότι η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης είναι δύσκολο να ξεπεράσει τους 39-40°C και αυτό προς τα τέλη της εβδομάδας. Από την ερχόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν αλλαγές ως προς τις μέγιστες αλλά αυτό ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.


* ΑΛΗΘΕΙΑ 4η:


Στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, λόγω της θαλάσσιας αύρας, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5°C χαμηλότερη σε σχέση με τις αντίστοιχες απομακρυσμένες από τις ακτές περιοχές. 


* ΑΛΗΘΕΙΑ 5η: 


Οι πιο ζεστές θάλασσες αυτή την εποχή είναι αυτές των δυτικών Κυκλάδων αλλά και των Σποράδων με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 25-26°C


ΥΓ: Οπλιστείτε με υπομονή. Παρόλα αυτά έχουν έρθει σαφώς και χειρότεροι καύσωνες...

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM