Κακοκαιρία Genesis: Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική

Κακοκαιρία Genesis: Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική, εντυπωσιακό φαινόμενο στην Πάργα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /«Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική»
0

Στο έλεος της κακοκαιρίας Genesis βρίσκεται η χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται σε πολλές περιοχές.

Ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο, που δεν είναι σπάνιο στη χώρα μας, σχηματίστηκε την Παρασκευή στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για τον υδροστρόβιλο, τον οποίο απαθανάτισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα πολίτες στα ανοιχτά των Νέων Μουδανιών, ενώ ήταν ορατός και από άλλες παράκτιες περιοχές του νομού Χαλκιδικής.

Κακοκαιρία Genesis: Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική, εντυπωσιακό φαινόμενο στην Πάργα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /«Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική»

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα στο νομό Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες αρκετές περιοχές της χώρας.

Εντυπωσιακές εικόνες και από την Πάργα

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται και από την Πάργα. Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που διπλός κεραυνός πέφτει δίπλα από έναν υδροστρόβιλο.

224 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων

Συνολικά 224 κλήσεις έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Genesis που πλήττει τη χώρα.

Οι κλήσεις αυτές είναι για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα:

  •     Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 79 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.
  •     Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
  •     Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
  •     Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
  •     Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.
  •     Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ