Κακοκαιρία «Εva»: Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία στις 18:00 για την εξέλιξη του φαινομένου

Κακοκαιρία «Εva»: Έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία στις 18:00 για την εξέλιξη του φαινομένου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Σαρώνει η κακοκαιρία «Eva» όλα τα νησιά του Ιονίου, από Κέρκυρα μέχρι Ζάκυνθο, από το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται την Πολιτική Προστασία, παρότι γίνεται λόγος για δύσκολο 48χρονο, με τον μηχανισμό σε «κόκκινο συναγερμό», προσώρας δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα

Στις 18:00 αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για την κακοκαιρία από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες: 

  • Σε περιοχές όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ