Κακοκαιρία Bogdan: Πού θα «χτυπήσει» μέσα στις επόμενες ώρες - Αναλυτικοί χάρτες

Κακοκαιρία Bogdan: Πού θα «χτυπήσει» μέσα στις επόμενες ώρες - Αναλυτικοί χάρτες Facebook Twitter
0

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται κυρίως στα δυτικά της χώρας μέσα στις επόμενες ώρες καθώς η κακοκαιρία «Bogdan» αρχίζει ήδη να κάνει την εμφάνισή της.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας μας την Τρίτη. Αναλυτικά, για σήμερα αναμένονται: 

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά και είναι πιθανό να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη βροχής. 
  • Τοπικές βροχοπτώσεις και πιθανές καταιγίδες αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Θράκης και του Βορείου Αιγαίου. 
  • Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. 
  • Μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα κυρίως του Ιονίου, στα παράκτια τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Τα φαινόμενα σταδιακά από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν. 

Η παρακάτω ομάδα χαρτών δείχνει τον αθροιστικό υετό 3ώρου και τις περιοχές με πιθανές καταιγίδες που αναμένονται κατά την διάρκεια της Τρίτης 27/09 μεταξύ 12:00-15:00 και 15:00-18:00. 

Κακοκαιρία «Bogdan»: Πού θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες ώρες - Αναλυτικοί χάρτες Facebook Twitter
Φωτ.: Meteo.gr

Κακοκαιρία «Bogdan»: Πού θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες ώρες - Αναλυτικοί χάρτες Facebook Twitter
Φωτ.: Meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ