Κακοκαιρία «Βικτώρια»: 71 χιλιοστά βροχής μέσα σε οχτώ ώρες

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: 71 χιλιοστά βροχής μέσα σε οχτώ ώρες Facebook Twitter
Σαρώνει η κακοκαιρία «Βικτώρια». Μέσα σε 8 ώρες έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής στην Ιθάκη (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» πλήττει από το μεσημέρι της Τρίτης τη χώρα. Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι στα δυτικά, ενώ από αργά το απόγευμα βροχές σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο.

Ενώ πλέον η κακοκαιρία σαρώνει και την Αττική, ενδεικτικό της σφοδρότητας είναι ότι στην Ιθάκη, μέσα σε περίπου 8 ώρες, έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής. Στον πίνακα που ακολουθεί, ακολουθούν οι μετρήσεις από τους 8 σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 10μ.μ

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: 71 χιλιοστά βροχής μέσα σε οχτώ ώρες Facebook Twitter

Η πορεία του χαμηλού βαρομετρικού της κακοκαιρίας «Βικτώρια»

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, αποτυπώνεται την πορεία του χαμηλού της κακοκαιρίας «Βικτώρια» έως το απόγευμα της Τρίτης, όπως αυτή καταγράφηκε από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11.  

 

Ο καιρός αύριο

 

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη).

Στον παρακάτω χάρτη, παρουσιάζονται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: 71 χιλιοστά βροχής μέσα σε οχτώ ώρες Facebook Twitter

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ