Καιρός - Κολυδάς: Ανατροπή και από τους 36°C έρχεται το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

Καιρός - Κολυδάς: Ανατροπή και από τους 36°C έρχεται το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί, ωστόσο πάνω που άρχισε να ανεβαίνει ο υδράργυρος, το Σαββατοκύριακο το καιρικό τοπίο αλλάζει και έρχεται το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ, ο γνωστός μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μιλά για το φαινόμενο αλλά και για τον άστατο καιρό που αυτό θα προκαλέσει. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κυριάρχησαν υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να αγγίζει μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Κολυδά, οι θερμοκρασίες αυτές το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσουν παρελθόν. «Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο "καιρός της Ψυχρής Λίμνης " που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα-...μούσκεμα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, επομένως γίνεται αντιληπτό πως το τοπίο αναμένεται βροχερό.

Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «κάποιες φορές, όταν πρόκειται να αλλάξει ο καιρός οι μετεωρολόγοι δίνουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν μια περιοχή. Ορισμένοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών , των ακροατών ή των τηλεθεατών, κάνουν αναφορά σε αυτές τις αλλαγές με τούς ειδικούς όρους των φαινομένων ή των τύπων καιρού, όπως πχ γίνονται αναφορές για την “ψυχρή λίμνη”, το Rex Blocking, το Ωμέγα Blocking κτλ». Στη συνέχεια ωστόσο εξηγεί τι προβλέπεται με αυτό το φαινόμενο.

Καιρός - Κολυδάς: Τι είναι το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης

Όπως αναφέρει και ο διευθυντής της ΕΜΥ στην ανάρτησή του, το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» είναι: «οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες του ανωτέρου χαμηλού, που έρχονται σε αντίθεση με τις θερμότερες αέριες μάζες στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και με τη δυναμική που υπάρχει, προκαλούν την ανάπτυξη των νεφών καθ' ύψος και εκδηλώνονται καταιγίδες».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM