Το ιστορικό «ΒΕΛΟΣ» θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ

Το ιστορικό «ΒΕΛΟΣ» θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΒΕΛΟΣ» θα βρεθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε «πράσινο φως», προκειμένου το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενόψει της 84ης ΔΕΘ. Το θρυλικό πλοίο θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες έτσι ώστε να μπορούν να το επισκεφθούν.

Το ιστορικό «ΒΕΛΟΣ» θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ Facebook Twitter
Eurokinissi

Το «ΒΕΛΟΣ» μέχρι το 2017 βρισκόταν στο Τροκαντερό, του Παλαιού Φαλήρου, δίπλα στο θωρηκτό «Αβέρωφ». Έπειτα οδηγήθηκε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για επισκευές οι οποίες ολοκληρώθηκαν εδώ και καιρό, με το πλοίο να μην έχει επιστρέψει στην αρχική του θέση.

Το «ΒΕΛΟΣ» αποτελεί σύμβολο του Κινήματος του Ναυτικού και της αντίστασης κατά της χούντας του 1967. Το 1973 ο τότε κυβερνήτης του «ΒΕΛΟΣ», ο Αντιπλοίαρχος Νίκος Παππάς, με την απόφασή του να ζητήσει με το πλοίο πολιτικό άσυλο στην Ιταλία προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και αποκάλυψε την έκταση του Κινήματος του Ναυτικού κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Με πληροφορίες από Thestival

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΤΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελλάδα / Κυκλοφοριακό: Drones και αυστηρότερη αστυνόμευση στους δρόμους της Αττικής - Το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά

«Ετοιμάζουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής», λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
THE LIFO TEAM