ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΙΣΑ: 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ- Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα

Γιατροί σε νοσοκομείο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Μέχρι τώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου.

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, αύριο το πρωί (10:00).

 


Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η περαιτέρω ενσωμάτωση ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για αυτό τον σκοπό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου.

 

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους. Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα», δήλωσε ο κ. Πατούλης και σημείωσε ότι αυτό το κρίσιμο διάστημα οι ιδιώτες γιατροί έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών.

 

«Προτιμούμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία (...) η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω», ανέφερε σχετικά ο πρωθυπουργός.

 

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ