Ηράκλειο: «Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια με Wi-Fi τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης

Ηράκλειο: «Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια με Wi-Fi τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter
0

Στην τοποθέτηση τεσσάρων «έξυπνων» ηλιακών πάγκων προχώρησε την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο Δήμος Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης.

Τα καινούργια παγκάκια λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, διαθέτουν πλήρη ενεργειακή αυτονομία και προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους και να περιηγηθούν στο διαδίκτυο μέσω σύνδεσης Wi-Fi ενώ ξεκουράζονται.

Δύο από τα παγκάκια τοποθετήθηκαν στην 25ης Αυγούστου, πεζόδρομο της πόλης, και άλλα δύο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Ηρακλείου, «πρόκειται για μια πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον προσθήκη στον αστικό εξοπλισμό, η οποία χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου».

Τα καινούργια παγκάκια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το πρωί της Πέμπτης 21 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αναστασάκης και Μαρία Καναβάκη.

Ηράκλειο: «Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια με Wi-Fi τοποθετήθηκαν στο κέντρο της πόλης Facebook Twitter

«Ο Δήμος Ηρακλείου καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κατά τρόπον ώστε να διευκολύνει με διάφορους τρόπους την ζωή των δημοτών», δήλωσε ο δήμαρχος της κρητικής πόλης.

«Τα ηλιακά παγκάκια εντάσσονται σε αυτήν την λογική και εφόσον αποδειχθούν λειτουργικά, είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε κι άλλα», συμπλήρωσε. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ