Αντιπυρικά έργα σε δασικές εκτάσεις 18 περιοχών, υλοποιούν οι αρμόδιες αρχές. Μεταξύ των περιοχών αυτών βρίσκεται και η Ιπποκράτειος Πολιτεία

 

Προτεραιότητα δίνεται στις περιοχές της Αττικής που βρίσκονται οι σημαντικότεροι και τελευταίοι «πνεύμονες πρασίνου», ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται δασικές εκτάσεις που συνορεύουν με κατοικημένες περιοχές.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας στη Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού, στους πρόποδες της Πάρνηθας όπου υπάρχουν 650 σπίτια μέσα σε πυκνό δάσος και το αξιοθέατο της λίμνης Μπελέτσι που συγκεντρώνει καθημερινά αναρίθμητους επισκέπτες. Το δάσος της περιοχής επιβαρύνθηκε στην πρόσφατη θεομηνία «Μήδεια» καθώς χιλιάδες δέντρα έσπασαν και έχουν ξεραθεί.

 

Στελέχη της Πυροσβεστικής που επικαλείται ο ιστότοπος του «Έθνους» έχουν παρομοιάσει την Ιπποκράτειο με το Camp Fire της Καλιφόρνια που το Νοέμβριο του 2018, 68 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί. Οι δύο περιοχές έχουν παρόμοιο ρυμοτομικό σχέδιο και πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

 

Ενόψει της αντιπυρικής περίοδου που ξεκίνησε 1 Μαΐου οι εκθέσεις της Πυροσβεστικής σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της Ιπποκρατείου έθεσαν την περιοχή σε άμεση προτεραιότητα. 

 

Σύμφωνα με σχετική μελέτη προβλέπεται αντιπυρική ζώνη 40 μέτρων και ήδη συνεργεία ξεκίνησαν εργασίες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι εργασίες θα είναι πολύμηνες και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δημιουργία αντιπυρικών ζωνών 15 μέτρων δεξιά και αριστερά στους κεντρικούς δρόμους, καθαρισμούς και διάνοιξη δρόμων με βάση τα σχέδια που υπάρχουν αλλά και 40 μέτρα αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά όλου του οικισμού καθώς και εργασίες στους πυροσβεστικούς κρουνούς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr