Ένας χρόνος έχει περάσει από την εφιαλτική ημέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι, που της άλλαξε τη ζωή, συγκλονίζοντας το Πανελλήνιο.

 

Η 35χρονη μίλησε στα «Νέα» και τη δημοσιογράφο Μαρία Μουρελάτου, για τον μαραθώνιο της αποκατάστασης της υγείας της και το πώς νιώθει σήμερα.

 

«Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί μου έλεγαν πως δεν πρόκειται για αγώνα 100 μέτρων αλλά για μαραθώνιο. Η αποκατάσταση είναι ένας δρόμος μακρύς που πρέπει να βρίσκω συνεχώς αντοχές για να τερματίσω. Κάποια στιγμή μαθαίνεις αναγκαστικά να ζεις με τον πόνο. Από την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη αποκλειστικά στην αποκατάσταση της υγείας μου και στα όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω. Φυσικά δεν τα καταφέρνω πάντα, στα συναισθήματα μου υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς βιώνω τις συνέπειες του μετατραυματικού στρες, λόγω του ψυχικού τραυματισμού που έχω υποστεί» δηλώνει.

 

Η γιατρός, όπως εξηγεί, της λέει πως ο σωματικός πόνος περνάει κάποια στιγμή και ξεχνιέται, ο ψυχικός είναι αυτός που δύσκολα ξεπερνιέται και έχει δίκιο. «Ακόμα προσπαθώ να αποδεχτώ την εικόνα μου και το γεγονός της επίθεσης, πράγμα που δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό.

 

Το πρώτο που επιθυμεί, όπως λέει, είναι να ξαναστήσει τη ζωή της και να μπορέσει να είναι χαρούμενη με τους ανθρώπους που αγαπά. Το δεύτερο είναι να ξέρει πως η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση μου, δεν θα κάνει άλλο κακό είτε σε εμένα είτε σε άλλον. Αυτό προϋποθέτει πως η ποινή που θα της επιβληθεί και τα χρόνια φυλάκισης που θα εκτίσει, θα λειτουργήσουν σωφρονιστικά».

 

Στο ερώτημα πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε δέκα χρόνια, απάντησε ότι θα ήθελε μέσα από αυτό το τραγικό συμβάν να προκύψει για όλους κάτι που θα συμβολίζει τη δύναμη της κοινωνίας απέναντι στην κακία που κάποιοι προβάλλουν.