Ηλεκτρονικά η απόκτηση πιστοποιητικών από τους Δήμους μέσω του «Ερμή» - Αναλυτικά η διαδικασία

Ηλεκτρονικά η απόκτηση πιστοποιητικών από τους Δήμους μέσω του «Ερμή» - Αναλυτικά η διαδικασία Facebook Twitter
0

Ευκολότερα και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή θα γίνεται πλέον η απόκτηση πιστοποιητικών που χορηγούν τα Δημοτολόγια για του πολίτες όλων των Δήμων της χώρας.

Σε πλήρη λειτουργία είναι η σύνδεση μεταξύ Δημοτολογίων όλων των δήμων της χώρας με την Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της δημόσιας διοίκησης, «Ερμής» όπου πολίτες και επιχειρήσεις θα μπορούν πλέον να εκδίδουν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά μέσω της διαδικτυακής πύλης www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis

Ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά και να υποβάλλει αίτημα για την έκδοση βεβαιώσεων, αδειών, πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων. 


Αρχικά ο χρήστης πρέπει να υποβάλλει μέσω του «Ερμή» μια ηλεκτρονική αίτηση προς οποιοδήποτε ΚΕΠ της επιλογής του. Όταν το ΚΕΠ διεκπεραιώσει το αίτημά του, ο χρήστης μεταβαίνει στο συγκεκριμένο ΚΕΠ για να παραλάβει το τελικό έγγραφο.

Σημειώνεται ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης που παρέχονται από τον «Ερμή» λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το επιθυμητό παραγόμενο έγγραφο. Για να αποκτήσει δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών αυτών, απαιτείται φυσική ταυτοποίηση τού πολίτη σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, διαδικασία που γίνεται μία μόνο φορά.

Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται με ηλεκτρονική διεκπεραίωση περιλαμβάνονται η χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξης γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.


Η διαδικασία βήμα-βήμα

1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.

2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέξτε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).

3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε «Εκτέλεση Υπηρεσίας».

4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού. Στο πεδίο «Έκδοση Πιστοποιητικού για» επιλέξτε «προστατευόμενο μέλος»

5. Επιλέξτε «Αναζήτηση». Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος «Προστατευόμενα Μέλη». Στην συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο «Έγγραφο» που είναι δίπλα στα προστατευόμενο μέλος που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το έγγραφο αποθηκεύεται στην ηλεκτρονική θυρίδα. Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα «Ηλεκτρονική Θυρίδα» μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Η επιλογή «Αποθήκευση Εγγράφου» που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, δημιουργεί pdf αρχείο με το πιστοποιητικό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ