Περισσότερα από 10.000 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης αυτοκινήτων αναμένεται να χωροθετηθούν εντός του έτους σε όλη τη χώρα.

 

Οι σταθμοί φόρτισης θα λειτουργήσουν μέσα στην επόμενη πενταετίας με πόρους που θα καλυφθούν από το το Πράσινο Ταμείο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντός του 2021 αναμένεται να χωροθετηθούν 10.000 σημεία σταθμών φόρτισης και θα ακολουθήσει η χωροθέτηση ακόμη 1.500 φορτιστών σε μικρότερους δήμους, αναφέρει η ΕΡΤ.

 

Μάλιστα, 269 δήμοι εκπονούν ήδη σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με πρόγραμμα που «τρέχει» το Πράσινο Ταμείο ύψους 8 εκατ. ευρώ με στόχο να εγκατασταθούν μέσα στην επόμενη πενταετία.

 

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σπυρόπουλος, καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: «Ο στόχος είναι ρεαλιστικός στα επόμενα χρόνια Θεωρώ ότι πλέον είμαστε αρκετά έτοιμοι τόσο οι δήμοι όσοι και οποιοδήποτε εμπλεκόμενος φορέας θέλει να εγκαταστήσει φορτιστές πλέον θα υπάρξουν σε επίπεδο δήμων και τα χρήματα και η τεχνογνωσία για να τα καταφέρουν».

 

Μέσα στο πεντάμηνο που τρέχει το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων έγιναν αιτήσεις για αγορά 760 ηλεκτρικών αυτοκίνητων ενώ συνολικά μέσα στο 2020 πωλήθηκαν 2. 131 ηλεκτρικά οχήματα

 

Στόχος είναι μέχρι το 2025 τα ηλεκτρικά οχήματα να φθάσουν τις 24. 000.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr