Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας

Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Εγκύκλιο υπέρ του εμβολιασμού εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, στην οποία εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην επιστημονική κοινότητα. 

Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, που εστάλη στις εκκλησίες. 

«Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, ενώ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την αγιογραφική, πατερική και κανονική διδασκαλία της αγίας μας Εκκλησίας», αναφέρει συγκεκριμένα. 

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η Ιερά Σύνοδος, τα μέλη της εκκλησίας «μπορούν ελεύθερα, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού τους, να επιλέξουν την πράξη του εμβολιασμού, δίχως τον οποιονδήποτε φόβο ότι αυτή η επιλογή θα έχει επίπτωση στη σχέση τους με τον Θεό και την Εκκλησία ή και σε αυτή τη σωτηρία τους». 

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν το παρών ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στους οποίους τέθηκαν πολλά ερωτήματα για την πορεία της πανδημίας και για τη χρήση των εμβολίων. 


Παράλληλα, σημειώνεται στην εγκύκλιο, στη συνεδρίαση εκφράστηκαν απορίες και προβληματισμοί κληρικών και πιστών. Ερωτήματα που απαντήθηκαν αρμοδίως και συμπεριλήφθηκαν στην εγκύκλιο για την ενημέρωση του κλήρου και των πιστών. 

Ιερά Σύνοδος: Το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τη διδασκαλία της Εκκλησίας Facebook Twitter

Εμβρυικά κύτταρα και «τσιπάκι» 

Στην εγκύκλιο απαντώνται 12 ερωτήματα για το εμβόλιο. Αυτές οι ερωτήσεις καλύπτουν ζητήματα από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα και το αν θα χρειαστεί ενισχυτική δόση, μέχρι το αν στο εμβόλιο χρησιμοποιούνται εμβρυικά κύτταρα, αν «ελέγχει» την προσωπικότητα ή περιέχει τσιπάκι. 

«Κανένα από τα εμβόλια COVID-19 πού χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Πιο συγκεκριμένα, εμβρυικές κυτταρικές σειρές (όχι ο εμβρυικός ιστός) χρησιμοποιούνται μερικές φορές στη διαδικασία παρασκευής εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων έναντι της COVID-19. Οι εμβρυικές κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων από θεραπευτική διακοπή της κύησης και ελήφθησαν εδώ και δεκαετίες (1960, 1973, 1985). Αυτά τα κύτταρα αναπαράγονται έκτοτε στο εργαστήριο και αφαιρούνται πριν από την ολοκλήρωση της παρασκευής των αντίστοιχων εμβολίων. Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των εμβολίων, τα οποία σώζουν ζωές», είναι η απάντηση που περιλαμβάνεται στην εγκύκλιο σε ό,τι αφορά τα εμβρυικά κύτταρα. 

«Το εμβόλιο δεν επιδρά στην προσωπικότητα του εμβολιαζόμενου ατόμου», αναφέρεται ακόμη σε σχετική ερώτηση. Όσο για το αν το εμβόλιο περιέχει μαγνητισμό, ή νανοσωματίδια, ή «τσιπάκι», η απάντηση είναι: 

«Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 δεν περιέχουν μικροτσίπ. Αυτά είναι εξωπραγματικές θεωρίες, οι οποίες βασίζονται σε μια λανθασμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης που πραγματοποιείται στο διαδίκτυο. Με νανοσωματίδια καλύπτονται τα μόρια mRNA, τα οποία αποβάλλονται ταχύτατα από τον οργανισμό. Τα συστατικά των εμβολίων αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών του προϊόντος». 

Αναλυτικά η εγκύκλιος ΕΔΩ
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ