Το «Ιατρικό Αθηνών» παραχωρεί δωρεάν στο υπουργείο Υγείας τη νοσηλευτική του μονάδα στο Περιστέρι

Το «Ιατρικό Αθηνών» παραχωρεί δωρεάν στο υπουργείο Υγείας τη νοσηλευτική του μονάδα στο Περιστέρι Facebook Twitter
1

Μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, το Ιατρικό Περιστερίου, παραχωρεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο υπουργείο Υγείας μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα από σήμερα μέχρι την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), είναι να συμβάλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με τον Covid-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευτούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Περιστεριού αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες (κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια), 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 4 χειρουργικές αίθουσες, είναι εξοπλισμένο με βιοϊατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς, διαθέτει όλες τις ειδικότητες και είναι πιστοποιημένο κατά ISΟ 9001:2005. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών του απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης και συνεργάζεται με επιπλέον 200 καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί κοινωνική προσφορά του Ομίλου μας».

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ανέφερε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εδώ και 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην ελληνική κοινωνία, σε δοκιμαζόμενες και ευπαθείς ομάδες. Σήμερα, που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, θεωρούμε ευθύνη μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια.

Ο δρ Βασίλειος Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε σχετικά:
«Ως ηγέτης του κλάδου και μοναδικός ελληνικών συμφερόντων Όμιλος Υγείας στη χώρα, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες αλλά και στο ελληνικό κράτος, λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του ομίλου που έθεσε, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο ιδρυτής του, Γεώργιος Αποστολόπουλος».

Το Ιατρικό Περιστερίου διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες υψηλών προδιαγραφών κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 4 χειρουργικές αίθουσες.

Είναι εξοπλισμένο με βιοϊατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας: αξονικό τομογράφο, μαγνητικό τομογράφο, ψηφιακό μαστογράφο, υπερήχους καρδιάς, αγγείων, σώματος κ.λπ.

Λειτουργεί: μικροβιολογικό-αιματολογικό εργαστήριο, βιοχημικό-ανοσολογικό εργαστήριο καθώς και πλήρες ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και τμήμα ενδοσκοπήσεων. Επίσης, στην κλινική λειτουργούν όλα τα απαραίτητα τμήματα, όπως Παθολογικό, Καρδιολογικό, Ογκολογικό, Πνευμονολογικό, Αιματολογικό, ΩΡΛ, Χειρουργικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Αγγειοχειρουργικό, Αγγειολογικό, Αναισθησιολογικό &, Γαστρεντερολογικό κ.λπ.


Το ανθρώπινο δυναμικό της κλινικής αποτελείται από 203 πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης εργαζομένους: 42 γιατρούς, 82 νοσηλευτές, 18 παραϊατρικού προσωπικού, 39 διοικητικού, 11 προσωπικού καθαρισμού και 11 βοηθητικού προσωπικού.

Επιπλέον των ως άνω, η κλινική διαθέτει ένα δίκτυο 200 καταξιωμένων ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Η κλινική λειτουργεί και δέχεται επείγοντα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο και διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα για την εξυπηρέτηση των ασθενών του.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια