Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό με την προσγείωση ελικοπτέρου στις 5-6-2021 στην παραλία Πάνορμος της Μυκόνου.

 

Η προσγείωση έγινε σε beach bar, αφήνοντας έκπληκτους τους λουόμενους. Χειριστής του ελικοπτέρου ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας, Βασίλης Χήτος.

 

Σύμφωνα με το protothema.gr, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο εν λόγω επιχειρηματίας πραγματοποιεί παρόμοια προσγείωση, καθώς έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο ποτέ να επιβληθούν σχετικές κυρώσεις.

 

Το περιστατικό συνέβη με κίνδυνο να τραυματιστούν λουόμενοι και όσοι βρίσκονταν στο beach bar. «Λογικά ο πιλότος ακολούθησε το σχέδιο πτήσης που είχε υποβάλει, όμως άλλαξε σημείο προσγείωσης», σχολίασε σχετικά ένας χειριστής ελικοπτέρων.

 

Η ΥΠΑ από την πλευρά της επισημαίνει ότι αν διαπιστωθούν παραβάσεις των εγκεκριμένων διαδικασιών στην συγκεκριμένη πτήση θα επιβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

 

Δεν έκανα σόου, λέει ο επιχειρηματίας

 

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος μίλησε στο protothema.gr και υποστήριξε ότι έγινε μια ασφαλής προσγείωση που δεν έθεσε σε κίνδυνο όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στους χώρους του beach bar. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε σόου, ούτε ανάγκη το είχαμε. Μας υπέδειξαν ένα σημείο προσγείωσης, ήμασταν στο σημείο, το είδαμε ότι ήταν καθαρό και όχι επικίνδυνο και έτσι κάναμε την πιο γρήγορη προσέγγιση για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».