Η United Group εξαγόρασε την Wind Ελλάς για ένα δισ. ευρώ

Εξαγορά της Wind Ελλάς από την United Group Facebook Twitter
0

H United Group κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Wind Ελλάς.

Μετά την εξαγορά της Wind Ελλάς, η United Group έκανε λόγο για έναν, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης.

Κατά πληροφορίες, η Wind αποτιμάται στα 950-970 εκατ. ευρώ και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί όταν ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από τις Αρχές Ανταγωνισμού. Η συμφωνία προβλέπει και την ανάληψη των χρεών της Wind.

«Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμφωνία, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για ταχύτερη ανάπτυξη, συστηματικές επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες για τους Έλληνες καταναλωτές, προοπτικές για τους ανθρώπους μας», σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής

Η United Group, με έδρα στην Ολλανδία, αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας ην ευρύτερη κάλυψη δικτύου στην περιοχή.

Η εταιρία δραστηριοποιείται σε οχτώ χώρες και έχει περίπου 11 εκατομμύρια πελάτες και περίπου 14.500 υπαλλήλους, ενώ παράγει ετήσια έσοδα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ από τον Μάρτιο του 2019, ανήκει στην BC Partners, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως.

«Η Ελλάδα είναι μία κομβικής σημασίας αγορά για εμάς. Mε την εξαγορά της Wind είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο, ολιστικό πάροχο και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων σε υποδομές δικτύου, σε περιεχόμενο, σε τεχνολογία και σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αποτελώντας ηγετική δύναμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», δήλωσε ο Νίκος Σταθόπουλος, επικεφαλής της BC Partners και πρόεδρος της United Group.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ