Η ΚΥΑ για εστίαση & ψυχαγωγία: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Η ΚΥΑ για εστίαση & ψυχαγωγία: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για τα μέτρα στην εστίαση και την ψυχαγωγία, η οποία φέρνει αλλαγές σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι και στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ κτλ.) θα ισχύσει ότι και στους αντίστοιχους κλειστούς χώρους. Δηλαδή, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους εμβολιασμένους (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού) και τους νοσήσαντες. 

Η πληρότητα αυτών χωρών- υπαίθριων και κλειστών κέντρων διασκέδασης- θα είναι στο 85% και θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι. Αντίθετα, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η λειτουργία μεικτών χώρων στα κέντρα διασκέδασης. 

Η ΚΥΑ για εστίαση & ψυχαγωγία: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης Facebook Twitter

Τα μέτρα που περιλαμβάνει η ΚΥΑ προβλέπουν ότι όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι, θέατρα), θα είναι αμιγώς για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Θα λειτουργούν στο 85% της πληρότητας, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα θέατρα και τους κινηματογράφους, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων. 

Στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) θα υπάρχουν αμιγείς και μεικτοί χώροι. Στην πρώτη περίπτωση, η πληρότητα θα είναι στο 85% και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Στους μεικτούς χώρους η πληρότητα θα είναι στο 75% για έως 1.000 καθήμενους, στο 70% για έως 5.000 και στο 65% για έως 15.000 καθήμενους, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις. 

Σε ό,τι αφορά στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης (καφέ, μπαρ και εστιατόρια), τόσο οι αμιγείς όσο και οι μεικτοί χώροι θα λειτουργούν με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της γ.γ. Εμπορίου. 

Τέλος, σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Η πληρότητα θα είναι στο 80% με ανώτατο όριο τα 25.000 άτομα σε ανοιχτά γήπεδα και τα 8.000 στα κλειστά. 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων σε ποσοστό έως 5% επί της πληρότητας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ