Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε για την τυχαία γνωριμία της με την Καλυψώ, που άλλαξε την απόφασή της να μην έχει γάτα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

 

Πρόκειται για το αδέσποτο γατάκι που υιοθέτησε πέρυσι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κάρπαθο. Η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Πλάνα με ουρά» για τη σχέση της με τα ζώα και για το πώς μπήκε στη ζωή της η Καλυψώ. 

 

«Πάντα είχαμε γατιά. Όλα τα ζώα τα αγαπώ και τους σκύλους, με συγκινούν. Αλλά φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που τους συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες», δήλωσε στην εκπομπή. 

 

Αυτό, σημείωσε, καμιά φορά έχει να κάνει και με την απασχόληση καθενός. «Ιδίως τους συγγραφείς- επειδή έχουν αυτή τη ζωή που δεν είναι τόσο εξωστρεφής, δεν έχει τόση κινητικότητα- πάντα τους συντροφεύει μια γάτα», σημείωσε. «Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πολλά χρόνια στο δικαστήριο, τότε είχαμε άλλες δύο γάτες στο σπίτι και έχω συνδέσει την παρουσία τους στο γραφείο την ώρα που έγραφα σχέδια αποφάσεων», συμπλήρωσε. 

 

Η γάτα του Προεδρικού Μεγάρου- Η Σακελλαροπούλου μιλά για τη «γνωριμία» της με την Καλυψώ
Πηγή φωτό EUROKINISSI

 

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, εξήγησε, ήταν πολύ προβληματισμένη και στην αρχή «είχα πει ότι δεν θα έχουμε ζωάκι εδώ», επειδή το Προεδρικό Μέγαρο είναι ένας μνημειακός χώρος. Αυτό άλλαξε όμως όταν γνώρισε την Καλυψώ. 

 

«Ταξιδέψαμε όμως στην Κάρπαθο, τυχαία και γνωρίσαμε δύο κυρίες που έχουν ένα φιλοζωικό σωματείο. Εμφανίστηκαν με την Καλυψώ πολύ μικρή, πριν δύο ημέρες την είχαν βρει. Η μία κυρία με τον σύζυγό της είχαν βγει περίπατο στο βουνό και άκουσαν το γατάκι να φωνάζει μέσα στους θάμνους. Την έσωσαν και την έφεραν να την δούμε», περιέγραψε. 

 

«Έτσι γνωρίσαμε λοιπόν τη μικρή Καλυψώ, αλλά μας μπήκε η ιδέα και υπέκυψα. Και μετά από ένα μήνα, αφού ξεπετάχτηκε και έκανε τα εμβόλιά της ήρθε εδώ. Οφείλω να πω ότι ήταν και πολύ σημαντική συντροφιά στην πανδημία γιατί όσο να’ναι όλοι ζήσαμε περισσότερο μοναχικά αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε.