Η επόμενη ημέρα για εστιατόρια και μπαρ: Φτιάχνουν χωρίσματα και παραγγέλνουν μάσκες

Η επόμενη ημέρα για εστιατόρια και μπαρ: Φτιάχνουν χωρίσματα και παραγγέλνουν μάσκες Facebook Twitter
Eστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ
0

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τους, καθώς, όπως όλα δείχνουν η εξυπηρέτηση θα πραγματοποιείται με χωρίσματα, μάσκες και αντισηπτικά.

Πολλοί επιχειρηματίες, έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναδιαμορφώνοντας τα καταστήματά τους. Καταστηματάρχες σχεδιάζουν χωρίσματα ανάμεσα στα τραπέζια, ξύλινα ή πλεξιγκλάς, παρότι δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για τη χωροθέτηση των καταστημάτων. 

Θα υπάρχει αντισηπτικό υγρό στη διάθεση των πελατών, ενώ παράλληλα έχουν παραγγείλει μάσκες και γάντια για το προσωπικό.

 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ θα μειωθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι αποστάσεις μεταξύ θαμώνων θα μεγαλώσουν.

Στην Ισπανία

Η Εl Pais παρουσιάζει τα πρώτα μέτρα και τις αλλαγές που κάνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά από εβδομάδες lockdown.

Για κάθε πελάτη, θα εφαρμόζεται ένα μίνι πλάνο υγιεινής: φορώντας γάντια και μάσκα προσώπου θα είναι χωρισμένος από άλλους με ένα παραπέτασμα. Εάν κάποιος θέλει να ανέβει για να δει το ηλιοβασίλεμα, θα πρέπει να ζητήσει άδεια από το προσωπικό και να ακολουθήσει μια ασφαλή διαδρομή που θα επισημαίνεται στο δάπεδο του μπαρ στον τελευταίο όροφο, το οποίο αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου πέντε αστέρων Plaza España Design.

Αυτά τα σχέδια είναι μόνο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η ισπανική τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να κάνει μια ασφαλή επανεκκίνηση, ενώ αναμένει απώλειες έως και 92,5 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος. Η VP Hotels πιστεύει ότι το κλειδί για την προσέλκυση τουριστών θα είναι τα αυστηρά μέτρα υγιεινής. «Θέλουμε να είμαστε το ασφαλέστερο ξενοδοχείο σε όλη την Ισπανία», λέει ο Javier Pérez Jiménez, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς οδηγίες σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στην Ισπανία όταν τους επιτραπεί να ανοίξουν ξανά. Παρ' όλα αυτά, ο Pérez Jiménez πιστεύει ότι η απλά τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών υγιεινής δεν θα είναι αρκετή για ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπως το Plaza España Design. Έχει ήδη κανονίσει πώς να αναδιοργανώσει κοινούς χώρους στο ξενοδοχείο για να ελαχιστοποιήσει την επαφή με άλλα άτομα και επίσης έχει επικοινωνήσει με εταιρείες εξοπλισμού προστασίας προσωπικού σχετικά με την αγορά προμηθειών.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και El Pais

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ