Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του ηρωικού αξιωματικού Κυριάκου Παπαδόπουλου

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του ηρωικού αξιωματικού Κυριάκου Παπαδόπουλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Η ελληνική βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα ανήλικα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου, υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος έσωσε με αυτοθυσία χιλιάδες μετανάστες στο Αιγαίο. 

Ο Νίκος Βούτσης, ζήτησε να ληφθεί από την ολομέλεια σχετική απόφαση για την «υιοθέτηση» των παιδιών του Κυριάκου Παπαδόπουλου από την Βουλή, όπως γίνεται και σε άλλα στελέχη των ΕΔ που πέφτουν στο καθήκον, προκειμένου η ελάχιστη αυτή ενέργεια της Βουλής προς τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου να είναι ισχυρή νομικά και να μην υπάρξει ποτέ στο μέλλον οποιαδήποτε πρόβλημα.

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του ηρωικού αξιωματικού Κυριάκου Παπαδόπουλου Facebook Twitter
Δεκέμβριος 2018: Ο Νίκος Βούτσης τίμησε τον εκλιπόντα υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Κυριάκο Παπαδόπουλο, σε εκδήλωση της Βουλής, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει; 

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πέθανε το 2018 σε ηλικία 44 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος έγινε γνωστός στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης ως πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής και αποτέλεσε την «εικόνα» του Λιμενικού Σώματος. Γέννημα θρέμμα μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια και παιδί εργατικής οικογένειας της Μυτιλήνης αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών και ναυτολογήθηκε σε πλοία του εμπορικού ναυτικού πριν συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμενικό Σώμα. Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε ηρωικά τον αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών παραλίων, προσπάθεια που τον σημάδεψε.

Η Βουλή «υιοθέτησε» τα παιδιά του ηρωικού αξιωματικού Κυριάκου Παπαδόπουλου Facebook Twitter
Οκτώβριος 2015: Ο τότε ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος κυβερνήτης του πλωτού σκάφους 602 στη Μυτιλήνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν. Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ διεκδίκησε και το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο ήταν το κεντρικό πρόσωπο. «Οι στιγμές της προσωπικής αδυναμίας είναι πολυτέλεια, που δεν την έχουμε. Λίγα μίλια παραπέρα υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Εμείς έχουμε καιρό να κλάψουμε», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του. 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αξιοπρεπέστατος άνδρας του Λιμενικού. Ένας άξιος συνάνθρωπος μας και Έλληνας που πρόσφερε τα μέγιστα στην Ελλάδα, μας άφησε δυστυχώς. Τα άτιμα παιχνίδια της ζωής. Έσωσε χιλιάδες, πάλεψε με κύματα και τελικά σε νέα κιόλας σχετικά ηλικία, πήγε από ανακοπή. Μπράβο στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής και στην Ολομέλεια που την ενέκρινε. Αξίζει στην οικογένεια του. Ό,τι καλύτερο ευχομαι στα παιδιά του ηρωϊκού αυτού πατέρα!