Η Αθήνα γέμισε αδέσποτα κουνελάκια- Τα εγκαταλείπουν σε δρόμους, πάρκα και τον Εθνικό Κήπο

Η Αθήνα γέμισε αδέσποτα κουνελάκια- Τα εγκαταλείπουν σε δρόμους, πάρκα και τον Εθνικό Κήπο Facebook Twitter
0

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το τελευταίο διάστημα το θλιβερό φαινόμενο με δεκάδες αδέσποτα κουνελάκια, που περιπλανώνται στους δρόμους της Αθήνας.

Τα κουνελάκια εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται, μαζικά οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα είχαν υιοθετήσει ως κατοικίδια με αποτέλεσμα ήδη δεκάδες από αυτά να εντοπίζονται στον Εθνικό Κήπο.

«Τα παίρνουν θεωρώντας ότι είναι παιχνίδια. Είναι ένα ζωντανό πλάσμα, ένα έμβιο ον το οποίο έχει ανάγκες. Σε δεσμεύει. Πρέπει να πάνε διακοπές και δεν ξέρουν τι να κάνουν το ζωάκι και το αφήνουν στο δρόμο», λέει η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Αθηναίων – Υπεύθυνη για τα ζώα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι ιδιοκτήτες των κουνελιών τα αφήνουν σε άλση και πάρκα θεωρώντας πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορέσουν να επιβιώσουν, ωστόσο το συγκεκριμένο περιβάλλον είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την επιβίωση τους.

Πολλά από τα κουνέλια έχουν εντοπιστεί με σημάδια κακοποίησης ενώ τα πιο άτυχα σκοτώνονται από τα διερχόμενα οχήματα.

Ομάδα εθελοντών έχει δημιουργήσει την σελίδα «Κουνελάκια προς υιοθεσία» στα social media και αναλαμβάνουν να περισυλλέξουν τα κουνέλια αλλά και να τους βρουν οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία με θύμα ανήλικη

Ελλάδα / Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία με θύμα ανήλικη

Ο 19χρονος ασκούσε ψυχολογική πίεση στη 17χρονη, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, απειλώντας ότι θα προκαλέσει κακό στην ίδια, σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ή στον εαυτό του
LIFO NEWSROOM
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών

Ελλάδα / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διαμαρτυρίας των αγροτών

Έχοντας μαζί τους πανό που φέρουν συνθήματα με τις λέξεις «Daniel», «Πανώλη» και «Ευλογιά», οι αγρότες που έχουν ταξιδέψει από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Στην Ευελπίδων η σπείρα διακίνησης ναρκωτικών - Ανάμεσά τους και ο 46χρονος ρασοφόρος

Ελλάδα / Στην Ευελπίδων η σπείρα διακίνησης ναρκωτικών - Ανάμεσά τους και ο 46χρονος ρασοφόρος

Σημειώνεται πως ο 46χρονος, πρώην μοντέλο και γνωστός YouTuber, δηλώνει «Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Παλαιοημερολογιτών» και φέρεται να αποθήκευε και έκλεβε τα ναρκωτικά στην εκκλησία
LIFO NEWSROOM