Με αφορμή τη σημερινή σεισμική δραστηριότητα, η Fraport Greece ενημερώνει ότι το αεροδρόμιο της Κω λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις.


Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, η εταιρεία προχώρησε, άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας επιβατών και πτήσεων και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης, καθώς και όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιούνται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά, προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.


Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με αεροπορικές εταιρείες και tour operators, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεών τους.