Χρυσοχοΐδης: Ενισχύονται οι δυνάμεις στα Βίλια - Προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς στην Λαυρεωτική

Χρυσοχοΐδης: Ενισχύονται δυνάμεις στα Βίλια - Προσπάθεια οριοθέτησης της φωτιάς στην Λαυρεωτική Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στα Βίλια και την Λαυρεωτική είναι τα κυριότερα πύρινα μέτωπα, δήλωσε κατά την ενημέρωσή για τις πυρκαγιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός ξεκίνησε την ενημέρωσή του αναφερόμενος στο περιστατικό υγείας του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο.

«Ο Νίκος είναι μαχητής» είπε στέλνοντας ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Σε ό,τι αφορά στις φωτιές είπε πως στα Βίλια οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται ενώ στην Λαυρεωτική γίνεται προσπάθεια οριοθέτησης της πυρκαγιάς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά στα Βίλια ξεκίνησε στις 2.10 περίπου το μεσημέρι ενώ μέχρι στιγμής έγιναν 3 εκκενώσεις οικισμών όπως είπε. Στο σημείο επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 40 οχήματα ενώ στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν (μέχρι τη δύση του ηλίου) 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Επίσης συνδράμουν εθελοντές και πυροσβέστες από διάφορες χώρες, υδροφόρες ΟΤΑ και της περιφέρειας και ο στρατός, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δήλωσε πως στο σημείο οι επιχειρήσεις συντονίζονται από τον αντιστράτηγο Κολοκούρη.

Στο άλλο μέτωπο, εκείνο της Λαυρεωτικής, διευκρίνισε πως η κατάσταση είναι βελτιωμένη, με διάσπαρτες καύσεις εντός περιμέτρου της πυρκαγιάς και γίνεται επιχείρηση οριοθέτησής της.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:15 νότια των Βιλίων κοντά σε οικισμούς χωρίς ωστόσο αυτοί να απειλούνται όπως είπε.

Για προληπτικούς λόγους έγιναν 5 εκκενώσεις οικισμών ενώ στο σημείο επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 82 οχήματα, 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη που επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου.

Στο σημείο υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι στα Βίλια ενισχύονται οι προσπάθειες για αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς προς το χωριό και προς Άγιο Γεώργιο και Παλαιοχώρι.

Επισήμανε ακόμα ότι κλιμάκια των αρχών για εμπρησμούς διερευνούν τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών ενώ έκανε έκκληση να ακολουθούν οι κάτοικοι τις οδηγίες των αρχών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ