Χίος: Συμπλοκές προσφύγων με καδρόνια και μαδέρια στη Σούδα

Χίος: Συμπλοκές προσφύγων με καδρόνια και μαδέρια στη Σούδα Facebook Twitter
0

Μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί θυμίζει πλέον ο καταυλισμός της Σούδας στη Χίο όπως μεταδίδει το politischios.gr, με τις συμπλοκές μεταξύ προσφύγων να αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας όσων διαμένουν εκεί.

Η κατάσταση επιτείνεται από τις κακές συνθήκες διαμονής, τη στέρηση αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά και τον πολύμηνο εγκλωβισμό στο νησί.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ομάδα προσφύγων συνεπλάκη με άλλη ομάδα, χρησιμοποιώντας καδρόνια που ξήλωσαν από παλέτες πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένες οι σκηνές.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο πρόσφυγες. Στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ που εκτόνωσε την κατάσταση.

Μόλις όμως οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν, οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές.

Η επέμβαση του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στα άκρα. Πλέον η κατάσταση δεν ελέγχεται και αν δεν απομακρυνθούν από τη Σούδα οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις», ανέφεραν στον τοπικό ιστότοπο εργαζόμενοι στον χώρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM