Χιλιάδες τα σωσίβια στις ακτές της Λέσβου - Για περιβαλλοντικό κίνδυνο κάνει λόγο ο δήμαρχος

Χιλιάδες τα σωσίβια στις ακτές της Λέσβου - Για περιβαλλοντικό κίνδυνο κάνει λόγο ο δήμαρχος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Περιβαλλοντικό κίνδυνο από τα χιλιάδες σωσίβια των προσφύγων και μεταναστών διαπιστώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Με επιστολές του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε όλες τις συναρμόδιες αρχές, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ζητά άμεση ανταπόκριση στο ζήτημα της περισυλλογής σωσιβίων από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στις ακτές της βόρειας Λέσβου που ανήκει στη δικαιοδοσία του.

Ο κ. Βέρρος τονίζει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο, αφού όπως σημειώνει, τα σωσίβια αυτά δεν αποτελούν ανακυκλώσιμο υλικό. Αναφέρει μάλιστα και το οξύμωρο της υπόθεσης να δέχεται 10 μέρες μετά τη λειτουργία του νεοϊδρυμένου δήμου, πρόστιμα - όπως αυτό το πρόσφατο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - για την ρύπανση των ακτών από τα απόβλητα της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης που έχουν συσσωρευτεί στη θέση Καρά Τεπές στο Μόλυβο.

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου καλεί τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση περίπου 12.000 κυβικών μέτρων σωσιβίων από το νησί, αλλά και την ουσιαστική βοήθεια στο θέμα της καθημερινής περισυλλογής των σωσιβίων αλλά και των πλαστικών λέμβων που φθάνουν σχεδόν καθημερινά πλέον, στη βόρεια Λέσβο.

Όσον αφορά τη δομή της προσωρινής διαμονής στο δρόμο μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και του χωριού Συκαμνιά, ο κ. Βέρρος αναφέρει πως η δομή λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και τις απαραίτητες προς τούτο άδειες από το δήμο και τη διεύθυνση Δόμησης, αλλά και χωρίς σχετικές αποφάσεις, ούτε του τέως δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λέσβου, ούτε φυσικά του δημοτικού συμβουλίου του νεοσυσταθέντος δήμου Δυτικής Λέσβου. Ο δήμαρχος αναφέρει πως αν δεν διευθετηθεί άμεσα το θέμα, θα προβεί (μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου) στην καθαίρεση των παρανόμων κατασκευών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM