Χαρδαλιάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι φροντίζουν αδέσποτα, εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων

Χαρδαλιάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι φροντίζουν αδέσποτα, εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων Facebook Twitter
Ειδική άδεια μετακίνησης για όσους φροντίζουν αδέσποτα (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας, αναφορικά με όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα, έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε τι πρέπει να κάνουν όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα, είτε εντός είτε εκτός του δήμου τους. «Όσοι φροντίζουν ζώα εκτός των ορίων του δήμου τους πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν τη σίτισή τους μέχρι την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας», είπε ο υφυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και κυρίως σε άλλες περιοχές, για να περιορίσουμε τη διασπορά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα εντός του ορίου του δήμου τους, θα υπάρξει νέα βεβαίωση μετακίνησης. «Ήδη είμαστε σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει δυνατότητα βεβαίωσης μετακίνησης από την ιστοσελίδα της για όσους έχουν αναλάβει τη φροντίδα αδέσποτων. Το αρμόδιο γραφείο του κάθε δήμου έχει την ευθύνη πιστοποίησής της. Στη βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρεται το σημείο που βρίσκονται τα ζώα, τις ημέρες, τις ώρες του ταΐσματος και η διάρκεια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο ίδιο θέμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η βεβαίωση κατ' εξαίρεσης μετακίνηση για την επίσκεψη σε γιατρό ισχύει και για τον κτηνίατρο.

Όλοι οι επαναπατρισθέντες ενημερώθηκαν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επαναπατρισθέντων Ελλήνων, ανάμεσα στους οποίους εντοπίστηκαν 21 πολίτες που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Όλοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, από εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ. Πρώτα οι νοσούντες και στη συνέχεια αυτοί που βρέθηκαν αρνητικοί», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Ήδη 30 άτομα αποχώρησαν χθες από το ξενοδοχείο, αφού πρώτα επικαιροποίησαν τη δήλωση για τον τόπο στον οποίο θα βρίσκονται για τις επόμενες 12 ημέρες που πρέπει να μείνουν στην καραντίνα, κάτι που θα ελεγχθεί», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Σήμερα αποχωρούν και οι υπόλοιποι που έχουν βρεθεί αρνητικοί. Θα παραμείνουν όσοι έχουν βρεθεί θετικοί- από αυτούς ένας που είχε συμπτώματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο- όπως και άλλοι 22 που δεν νοσούν και επέλεξαν να μείνουν στο ξενοδοχείο προκειμένου να προστατεύσουν τους οικείους τους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες».

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όσους πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό. «Καλούμε όλους υπεύθυνα να συνεχίσουν την απομόνωση και να μην έρχονται οι άνθρωποι επιβολής της τάξης στη δύσκολη θέση της επιβολής προστίμων», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ