Η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει ξεφύγει σε κάποιες περιοχές, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας με μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπου κριθεί απαραίτητο, όπως εκείνα που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο. 

 

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, σε κάποιες περιοχές το ιικό φορτίο είναι αυξητικό και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί», δήλωσε αρχικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

 

Δυστυχώς σε κάποια νησιά υπάρχει μεγάλη αύξηση, τόνισε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ίο, χαρακτηρίζοντας «πρωτόγνωρη» την κατάσταση εκεί. 

 

«Σε κάποιες περιοχές η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ειδικά στην Ίο, η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δυστυχώς, η κατάσταση ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες έχει ξεφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το πρώτο μέλημα, συνέχισε, είναι να δρομολογηθούν οι έλεγχοι όπου χρειάζεται και σημείωσε ότι η Ίος έχει ενισχυθεί σε προσωπικό, με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

 

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους επιχειρηματίες ότι το μεγάλο ζήτημα δεν είναι ο γηγενής πληθυσμός. Στα νησιά αυτά η μεγάλη αύξηση προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης», εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς και έκανε λόγο για «ασυδοσία» σε κάποια νησιά, όχι συνολικά, αλλά κάποιους λίγους «που δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση κάνουν τη διαφορά». 

 

Όταν κάποιος ταξιδεύει με αρνητικό PCR, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επωάζει ο ιός, επεσήμανε. «Φτάνουν εκεί και όταν δεν υπάρχουν μέτρα, ο ιός καλπάζει», συμπλήρωσε. 

 

«Αν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα πάρουμε μέτρα όπως και στη Μύκονο», προειδοποίησε ο υφυπουργός.

 

Αναφερόμενος στη Μύκονο, σημείωσε «Σε 8 ημέρες την ξανανοίξαμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει, παρότι το απευχόμαστε».