Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι εύκολο να ανατραπεί - SOS για περιοχές με «επιθετική» έξαρση του κορωνοϊού

Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι εύκολο να ανατραπεί - SOS για περιοχές με «επιθετική» έξαρση του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα εν μέσω της «επιθετικής» έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε ορισμένες περιοχές, υπογράμμισε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Βοιωτίας και των Σερρών να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα. «Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς προαναγγέλλοντας πως αύριο θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την περιφέρεια.

Η δε Θεσσαλονίκη, έχει 652 ενεργά κρούσματα και βρίσκεται στο Επίπεδο 2.

Χαμηλός ο μέσος όρος ηλικίας

Κατά τον ίδιο, χθες ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών.

«Στην Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή και στον κεντρικό τομέα είναι εύθραυστη» πρόσθεσε ο υφυπουργός που απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής απάντησε πως ο κεντρικός και ο δυτικός τομέας είναι επιβαρυμένοι. Όπως είπε, η Αττική είναι σε σχετικά σταθερή κατάσταση αλλά λόγω του μεγάλου πληθυσμού στη μητροπολιτική Αθήνα, η κατάσταση είναι εύκολο να ανατραπεί μέσα σε λίγα 24ωρα.

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ