Χαρδαλιάς για συγκεντρώσεις: Κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση με τον κορωνοϊό

Χαρδαλιάς για συγκεντρώσεις: Κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση με τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

Κάνοντας λόγο για δυναμικά δεδομένα και ευμετάβλητες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι μετά την σταδιακή άρση των μέτρων «και νέα κρούσματα θα έχουμε, και ανάγκες νοσηλείας, και δυστυχώς συνανθρώπους που θα δίνουν μάχη για τη ζωή τους». «Να μην πιστεύουν κάποιοι ότι από Δευτέρα τελειώσαμε με τον κορωνοϊό», τόνισε. «Προετοιμαζόμαστε ώστε το ΕΣΥ να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει» την κατάσταση. 

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, σχολίασε πως τη στιγμή που υπάρχουν περιορισμοί στις μετακινήσεις, οι κινητοποιήσεις «προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες». Κατά τον ίδιο, οι αρμόδιοι φορείς είχαν επικοινωνήσει με τα σωματεία των εργαζομένων και τις πολιτικές δυνάμεις έγκαιρα, ζητώντας «με την στάση τους να αναγνωρίσουν την κρισιμότητα των στιγμών και τους κινδύνους. Τους προτείναμε μάλιστα εναλλακτικές ημερομηνίες», επισημαίνοντας τη σημασία που έχει η έξοδος από την υγειονομική κρίση για την εργασία. 

«Κάποιοι ωστόσο επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα. Οι πολίτες που έχουν δείξει αξιομνημόνευτη πειθαρχεία και σεβασμό στους κοινούς αγώνες μας, μας κρίνουν όλους».

Πρόσθεσε δε ότι επιλογή της κυβέρνησης ήταν να παραμείνει στον βασικό στόχο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και να μην μεγεθύνει το πρόβλημα, «κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε αν αποφάσιζε να προχωρήσει δυναμικά στην διάλυση των συγκεντρώσεων με κατασταλτικές δυνάμεις».

Όπως είπε ο υφυπουργός ήταν κυβερνητική απόφαση να μην γίνει κάτι τέτοιο προσθέτοντας πως το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η κυβέρνηση σέβεται απολύτως το σύνταγμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. «Είναι εντελώς διαφορετικό το ζήτημα των κοινωνικών συναθροίσεων από τις πολιτικές διαμαρτυρίες», διευκρίνισε, λέγοντας πως θα εξακολουθήσουν να υφίστανται οι περιορισμοί του ορίου του δέκα ατόμων, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση.

«Εκεί που κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν συλλογικά, θέτοντας το δικαίωμα πάνω από την ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπάρχει απαίτηση να τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας σε κάθε εκδήλωση». Για τις όποιες εκδηλώσεις ακολουθήσουν, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των συμμετεχόντων αλλά και της κοινωνίας, κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro το γκραφίτι για την έμφυλη βία

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Η καθηλωτική ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στο Maestro έγινε γκράφιτι για την έμφυλη βία

Το πρόσωπο του χαρακτήρα που υποδύεται η Μαρία Καβογιάννη στο Maestro αποτέλεσε σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες αλλά και έμπνευση για τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη
NEWSROOM
Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM