Χαρδαλιάς: Δεν έχουμε μεγάλη διασπορά στη Δυτική Αττική - Άγνωστο τι θα γίνει ως τα Χριστούγεννα

Χαρδαλιάς: Δεν έχουμε μεγάλη διασπορά στη Δυτική Αττική - Άγνωστο τι θα γίνει ως τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
0

«Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ωστόσο πως κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ χαρακτήρισε «εθνικό θέμα» την πανδημία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα βρέθηκαν σήμερα στην Ελευσίνα για να επισκεφθούν τον χώρο όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

  

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τίθενται υπόψιν των επιδημιολόγων και με βάση αυτά λαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως ανέφερε με τον ίδιο τρόπο κινήθηκαν και στη Δυτική Αττική.

«Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται πέριξ και τους μετά Χριστόν προφήτες αλλά κάποια στιγμή με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα που πρέπει όλη η κριτική που υπάρχει να είναι με βάση το πραγματικό αποτέλεσμα. Δεν λειτουργούμε με βάση τη διαίσθησή μας λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Κάθε μέρα λοιπόν, δυο φορές την ημέρα, υπάρχουν τεχνικές συσκέψεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα, συγκεκριμένοι αλγόριθμοι που μας δείχνουν πράγματα, υπάρχουν red flags που βγαίνουν και βάση αυτών προχωράμε σε ποιοτικές αναλύσεις σε όλη τη χώρα» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στους δήμους αυτούς της Δυτικής Αττικής ύστερα από την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown εδώ και τρεις μέρες ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι «όλο το στοχευμένο testing που έχει γίνει και όλες οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει δείχνουν ότι δεν έχουμε μεγάλη διασπορά. Τα δεδομένα ήταν πολύ συγκεκριμένα, εξήγησα τους λόγους που αναγκαστήκαμε και πήγαμε άμεσα σε lockdown στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία».

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν κι άλλες περιοχές που θα εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν ξέρουν τι θα συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς κάθε μέρα αξιολογούν την κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα ξεχωριστά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM