Γραβιέρα Νάξου: Σε έλλειψη από τα σούπερ μάρκετ το προϊόν

Γραβιέρα Νάξου: Σε έλλειψη από τα σούπερ μάρκετ το προϊόν Facebook Twitter
0

Σε έλλειψη από τα σούπερ μάρκετ είναι η περίφημη γραβιέρα Νάξου λόγω μείωσης της παραγωγής, κατήγγειλε ο πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

«Η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει περίπου 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε αυτή τη στιγμή στη Νάξο 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Κι αυτό είναι απώλεια γάλακτος. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη, τα αναλώσιμα στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης στο Open. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τη χασούρα επωμίζεται ο παραγωγός που «μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο»

Στην ερώτηση γιατί δεν φτάνει η γραβιέρα στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Καπούνης απάντησε λόγω μεγάλης μείωσης. 

«Η παραγωγή μας έχει μειωθεί, έχει φύγει το ζωικό κεφάλαιο από τον κτηνοτρόφο, το ζώο δεν σιτίζεται σωστά, είναι ΠΟΠ προϊόν, δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού, τυροκομούμε μόνο με γάλα Νάξου. Η Πολιτεία πρέπει να μας ακούσει» τόνισε ο ίδιος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ