Ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεως αναμένεται να μεταχθεί σε λίγη ώρα ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του στα Γλυκά Νερά.

 

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πιθανότατα θα ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία του. Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν».

 

Ο συνήγορος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

 

Νωρίτερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα σε βάρος του πιλότου. Ο πιλότος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θεωρείται ύποπτος φυγής αλλά και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Μάλιστα, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, οι ενέργειές του δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

 

Πιο αναλυτικά, η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά τα κακουργήματα της: Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και Κακοποίησης ζώου. Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.