Μια παρέα από γονείς και φίλους αποφάσισε να συγκεντρώνει ρούχα και παιχνίδια για να τα μοιράσει σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. «Ψυχή» του εγχειρήματος είναι η διαφημίστρια Χριστίνα Κοπανά. ««Δεν είμαστε οργάνωση, σωματείο ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Είμαστε απλά γονείς», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δηλώνει ότι η προσπάθεια ξεκίνησε αφού η ίδια συνειδητοποίησε πόσα παιδικά αντικείμενα, που δεν χρησιμοποιούνται, υπάρχουν στις ντουλάπες της. Στις αρχές Δεκεμβρίου αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα «Give the Kids» με τη βοήθεια συναδέλφων της στη διαφημιστική εταιρία στην οποία εργάζεται. Με σύνθημα, «Δεν τους κάνουν; Μας κάνουν», η ομάδα συγκεντρώνει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά έως πέντε ετών.

 

 «Δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο πια για κανέναν. Εμείς έχουμε μία δουλειά και τα καταφέρνουμε. Υπάρχουν άνθρωποι σε δυσκολία, που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα βασικά», λέει η κ. Κοπανά.

 

 «Η ιστοσελίδα αυτή είναι το επίκεντρο της ομάδας. Εκεί ανακοινώνονται οι δράσεις μας και εκεί καταγράφονται κάθε φορά τα ρούχα που συγκεντρώθηκαν και τα άτομα που τα προσέφεραν, γιατί η προσφορά δεν θέλουμε να είναι ανώνυμη», επισημαίνει.

 

Τα αντικείμενα που συγκεντρώνονται πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά και τα ρούχα σιδερωμένα. «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πρόκειται για χάρισμα ρούχων και όχι ξεκαθάρισμα της ντουλάπας», λέει η εμπνεύστρια του εγχειρήματος.

 

«Give the Kids»

Τα είδη ρουχισμού και τα παιχνίδια προωθούνται στη συνέχεια σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και οικογένειες. Μέχρι σήμερα και στον μόλις 1,5 μήνα «ζωής» της ομάδας έχουν διατεθεί ρούχα και παπούτσια στην Ένωση Μεταναστών Ελλάδας, το Ίδρυμα Βρεφών «Μητέρα», τις φυλακές γυναικών Ελαιώνα Θήβας και το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων «Επάνοδος».

 

Στόχος της κ. Κοπανά είναι η ομάδα «Give the Kids» να λειτουργήσει ως δίκτυο, που θα εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. «Ήδη ήρθαν σε επαφή μαζί μου τέσσερις κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες συγκέντρωσαν ρούχα και τα έστειλαν στα παιδιά του Δροσερού Ξάνθης», υπογραμμίζει.

 

Επόμενος σκοπός της ομάδας είναι να δημιουργήσει μία τηλεφωνική γραμμή, όπου να μπορούν να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν πράγματα όσοι έχουν ανάγκη.

 

Η ομάδα «Give the Kids» διοργανώνει την επόμενη συνάντησή της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας (Γ’ μαρίνα Γλυφάδας), στο πλαίσιο του ιστιοπλοϊκού αγώνα για παιδιά «Αρχιμηνιά- Αρχιχρονιά 2012». Καλεί ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, όποιον ενδιαφέρεται να φέρει ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για παιδιά μέχρι και 12 ετών.

 

Πληροφορίες για την ομάδα και τον τρόπο που μπορεί κανείς να προσφέρει παιδικά ρούχα, παιχνίδια και παπούτσια στο givethekids.gr/  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr