Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Γείτονες άκουγαν φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Γείτονες άκουγαν φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια Facebook Twitter
0

Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στον Κορυδαλλό, όπως διαπίστωσαν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν έφοδο στο γηροκομείο, σπάζοντας τα λουκέτα σύμφωνα με την ΕΡΤ. Εκεί, εντόπισαν 41 τρόφιμους αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.

Τρεις από τους τροφίμους μεταφέρθηκε με ψώρα στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, ενώ άλλοι νοσούν με κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου και είχε προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της συγκεκριμένης μονάδας.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Είχε σημάδια εκεί που έπρεπε να έχει» λέει κόρη τρόφιμης

Συγγενείς των ηλικιωμένων, μόλις πληροφορήθηκαν για την έρευνα, έσπευσαν στο γηροκομείο προκειμένου να δουν τους ανθρώπους τους. Ωστόσο, δεν τους επετράπη η είσοδος λόγω κορωνοϊού.

Η κόρη μιας τροφίμου ανέφερε ότι στο σώμα της μητέρας της είχε δει σημάδια και έλεγε ότι την χτυπούσε ο γιατρός, ωστόσο, δεν είχε πιστέψει ότι προέρχονταν από κακοποίηση.

«Δεν το πίστευα γιατί ήταν και περίεργος χαρακτήρας η μητέρα μου και νόμιζα τα έβγαζε από τον νου τους. Είχε σημάδια εκεί που έπρεπε να έχει. Ο γιατρός την έδερνε, την χτύπαγε λέει στο κεφάλι. Αλήθεια, ψέματα, τώρα δεν ξέρω να σου πω», αναφέρει η κόρη μιας γυναίκας.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ μετέδωσε ότι γείτονες άκουγαν φωνές ηλικιωμένων και κάποιες φορές εκκλήσεις για βοήθεια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Ελλάδα / ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου πρόεδρος στο κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ -Η συμμαχία με την «μακεδονική εθνική μειονότητα» και η προσπάθεια να περάσουν το πλαφόν του 3% για να εκπροσωπηθούν σε Βουλή και Ευρωβουλή
NEWSROOM
Εργοστάσιο – Κάτω Κηφισιά: Ελικόπτερο στην κατάσβεση για να μην επεκταθεί η φωτιά

Ελλάδα / Εργοστάσιο – Κάτω Κηφισιά: Ελικόπτερο στην κατάσβεση για να μην επεκταθεί η φωτιά

Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται στον ουρανό - Μήνυμα από το 112: «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» - Κλειστοί δρόμοι στην Κηφισιά - Ανοξείδωτα προϊόντα κατασκεύαζε το εργοστάσιο της εταιρείας Pal
NEWSROOM
Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έπειτα από έκρηξη - Μήνυμα του 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά έπειτα από έκρηξη - Μήνυμα του 112: «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

«Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας» αναφέρεται στο έκτακτο μήνυμα από το 112 - Για την κατάσβεση επιχειρεί και ελικόπτερο - Ανησυχία από τον τοξικό καπνό
NEWSROOM